Actiemaand senior

Actiemaand senior

Wist u dat ongeveer 2 op de 3 oudere katten pijn heeft door artrose? En dat 1 op de 3 katten chronische nierziekte heeft? Of dat maar liefst 4 op de 5 honden (>8 jaar oud) artroseklachten ervaart?

Oktober is bij Diergezondheidscentrum de Limes de Maand van de Senior. Tijdens deze maand brengen wij het ouder worden en de extra zorg die daarbij komt kijken onder de aandacht.

Oudere dieren hebben, net als oudere mensen, meer zorg nodig.

Het is soms lastig inschatten wanneer dit voor uw huisdier geldt, omdat dieren pijn of ongemak slecht aangeven. Daarom adviseren wij om jaarlijks een seniorcheck uit te laten voeren.

Zo blijft u op de hoogte van de gezondheid van uw huisdier.

Tijdens de seniorcheck zal de dierenarts een lichamelijk onderzoek uitvoeren, waarbij extra

aandacht uitgaat naar de mobiliteit van uw dier. Daarnaast wordt er een algemeen bloedonderzoek uitgevoerd. Tijdens dit bloedonderzoek worden de orgaan- en bloedwaarden van uw huisdier gemeten. Mocht uit het bloedonderzoek blijken dat er waarden afwijkend zijn, dan zal er mogelijk verder onderzoek plaatsvinden en indien nodig therapie worden gestart.

Voor een succesvolle behandeling is het gunstig om een mogelijke afwijking in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen.

Tevens bieden wij advies over voedingssupplementen, gebitsverzorging en voeding op maat met als doel uw huisdier optimaal te ondersteunen tijdens het ouder worden.

Benieuwd naar de kosten van een seniorcheck voor uw hond/kat tijdens onze actiemaand? - neem contact op met de vestiging bij u in de buurt.