Let op: Aangepaste openingstijden tijdens de zomer. Klik voor meer info op de locatie naar keuze: Harmelen, Woerden, Maarssenbroek, Vleuten.

Operaties

Veilig en kundig

Uw dier wordt geopereerd

Wanneer uw huisdier geopereerd moet worden, houdt u dan rekening met het volgende:

Voor de opname

U kunt uw dier tussen 08.00 en 09.00 uur naar de kliniek brengen (een afwijkend tijdstip is ook mogelijk, maar op afspraak). Wanneer uw huisdier een ingreep onder narcose moet ondergaan, dan mag uw dier twaalf uur voor de ingreep niet eten (het dier mag wel drinken). Konijnen en knaagdieren mogen gewoon blijven eten! Voor honden geldt dat ze het beste even uitgelaten kunnen worden voordat ze gebracht worden.

Voorafgaand aan een narcose wordt de pati├źnt uitvoerig lichamelijk onderzocht en wordt eventueel een bloedonderzoek gedaan zodat we voor een zo veilig mogelijke anesthesie kunnen kiezen.

Na de narcose

Na de operatie krijgt uw dier rustig de kans om te ontwaken voordat hij/zij door u opgehaald kan worden. U wordt hierover gebeld. Het is normaal dat ook thuis het dier nog zal moeten herstellen, afhankelijk van de ernst van de ingreep en de lengte van de narcose. U wordt over de nabehandeling uitvoerig ge├»nformeerd evenals over het toedienen van eventuele medicatie. Heeft u toch nog vragen of mocht de toestand van het dier thuis verslechteren, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Na ongeveer tien dagen kunt u de praktijk nog eens bezoeken voor een gratis controle en zo nodig het verwijderen van de hechtingen.

Ingeven van medicijnen

Bij gemakkelijke dieren kunnen medicijnen in de vorm van tabletten in zijn geheel achter op de tong gelegd worden waarna de bek dicht wordt gehouden en over de keel wordt gestreken om het slikken te bevorderen. Let op dat het dier de medicatie niet gauw weer uitspuugt. Soms is het nodig om de tablet te verstoppen in een lekkernij of te verdelen door het eten. Zorg er wel voor dat u niet te veel eten klaarmaakt zodat u zeker weet dat alle medicatie wordt opgegeten.

Terug naar Dierinfo