Let op: Aangepaste openingstijden tijdens de zomer. Klik voor meer info op de locatie naar keuze: Harmelen, Woerden, Maarssenbroek, Vleuten.

Identificatie en verzekering

Een geruststellende gedachte

Verzekeren

Als uw huisdier ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval wilt u de beste medische zorg. Gelukkig is tegenwoordig bijna iedere ziekte of aandoening te behandelen. Hierdoor leven onze huisdieren langer en beleven we meer plezier met ze.

Veel operaties en behandelingen zijn echter complex en de kosten kunnen flink oplopen. Een rekening van honderden of zelfs duizenden euro’s is tegenwoordig geen uitzondering meer. Laat uw dier verzekeren en voorkom zo financiĆ«le tegenvallers! Een geruststellende gedachte.

Net zo als wij zelf verzekerd zijn tegen ziektekosten, is het een uitkomst als (een groot deel van) de kosten van een behandeling voor uw huisdier wordt vergoed.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over het verzekeren van uw huisdier.

Chippen

De identificatie en registratie van uw hond en/of kat is belangrijk, omdat hiermee uw vermiste dier teruggevonden kan worden. Tegenwoordig is het mogelijk om dieren door middel van een zogenaamde “chip” te voorzien van een unieke code. Nadat deze chip door middel van een kleine injectie is ingebracht, moet deze code met de gegevens van uzelf en het dier aangemeld worden bij een databank.
Wanneer uw dier ontsnapt en weer gevonden wordt, kan men door middel van een speciale lezer de code van de chip aflezen en via de databanken nazoeken wie de eigenaar van het dier is.

De chip is per april 2013 verplicht gesteld voor alle geboren pups, binnen zeven weken na geboorte. Wanneer u uw huisdier wil verzekeren, is een chip ook verplicht.

Terug naar Dierinfo